Aktuellt 2018-10-17T12:16:54+00:00

Nytt nummer ute nu!

Äntligen är den här igen! Årets fjärde nummer ligger kanske redan i din brevlåda, om inte läs den här. I årsskiftet införs det ”nya” spårbarhetssystemet, eller? Läs artikeln på sidan 6 så får du veta mer. Läs också om nya möjligheter att ta till vara de värdefulla råvarorna från havet. Musslor blir till musselkorv och proteinbars. Ur processvatten från råk-, mussel- och sillindustrin skapas en protein och fettrik biomassa som bland annat kan användas som foder vid fiskodling. Och givetvis kan du också läsa om hummern. Hur påverkas hummerbeståndet av de nya fiskereglerna som infördes förra året? Och vem är han? Herr Korshag, han som köpte årets första svenska hummer. Detta och mycket mer hittar du i senaste numret. Givetvis är du varmt välkommen att dela den vidare. Vill du ha en tryckt kopia i din hand är du välkommen att kontakta Sjömatsfrämjandet.

Svensk Fisknäring nr 4 2018. Tema: Spårbarhet

Svensk Fisknäring nr 3 2018. Tema: Valår

 Svensk Fisknäring nr 2 2018. Tema: Vattenbruk

Svensk Fisknäring nr 1 2018. Tema

Svensk Fisknäring nr 3 2017.  Tema: Sill

Svensk Fisknäring nr 2 2017 Tema: Skaldjur

Svensk Fisknäring nr 1 2017 Tema: Hållbar produktion