Aktuellt2019-03-07T11:58:03+00:00

Nytt nummer ute nu!

Första numret för året är äntligen här! I och med att 2019 är laxens år inleder vi med ett temanummer om just lax. Initiativtagarna till Laxens år 2019 är NPAFC North Pacific Anadromus Fish Commission och NASCO North Atlantic Salmon Conservation Organization och i Sverige invigdes året på Havs- och Vattenmyndigheten. Lax är den fisk vi äter allra mest i Sverige. På sidan 9 kan du läsa om norsk odlad lax i en intervju med Sigmund Bjørgo. Han arbetar på Norges Sjömatsråd och är den som är ansvarig för norsk sjömat på den svenska marknaden. Du kan också läsa om astaxanthin och varför det är så viktigt för laxen. Nytt för detta nummer är vår skribent och sommelier Niklas Steinwall som rekommenderar oss om vilken dryck som passar bra till lax, både med och utan alkohol. Detta och mycket mer hittar du i detta numret. Givetvis är du varmt välkommen att dela den vidare. Har du inte fått ett tryckt nummer och önskar ett är du välkommen att höra av dig till Sjömatsfrämjandet. 

Svensk Fisknäring nr 1 2019. Tema: Lax

Svensk Fisknäring nr 5 2018. Tema: Trålning

Svensk Fisknäring nr 4 2018. Tema: Spårbarhet

Svensk Fisknäring nr 3 2018. Tema: Valår

 Svensk Fisknäring nr 2 2018. Tema: Vattenbruk

Svensk Fisknäring nr 1 2018. Tema

Svensk Fisknäring nr 3 2017.  Tema: Sill

Svensk Fisknäring nr 2 2017 Tema: Skaldjur

Svensk Fisknäring nr 1 2017 Tema: Hållbar produktion