Nytt nummer ute nu!

Nu är nummer tre ute! Temat är ”Matupplevelser”. Att ta hand om råvaran och skapa något fantastiskt som smaklökarna att dansa. Det är något som man satt i fokus på bland annat Fäviken Magasinet, en restaurang vid Kallsjön i Jämtland. Läs mer på sidan 6. Att kunna beskriva vad maten smakar är ett sätt att till andra förmedla matupplevelser. Men det är svårare än man tror, oftast lägger man in egna värderingar i beskrivningen, jättegott eller kanske till och med skitgott. Att kunna sätta ord på vad maten smakar precis som vi har ord för vad dryck smakar är något som projektet Tala smak jobbar på att förbättra. Om florala toner, nötighet och marin fräschör kan du läsa om på sidan 25. Detta och mycket mer hittar du i detta numret. Givetvis är du varmt välkommen att dela den vidare. Har du inte fått ett tryckt nummer och önskar ett är du välkommen att höra av dig till Sjömatsfrämjandet.