Aktuellt2018-12-07T11:55:32+00:00

Nytt nummer ute nu!

Äntligen är den här igen! Årets femte och sista nummer dimper ner i din brevlåda lagom till Lucia men redan nu kan du som hittat hit smygläsa den. I detta nummer är temat trålning. Vi dyker ner i havet och kikar på hur bottentrålningen fungerar. Hur påverkar det bottnarna egentligen? Vi har pratat med fiskare och forskare för att få en mer nyanserad och realistisk bild av fisket. Läs också om vårt besök på Scanpack där vi kikade på nya mer miljövänliga lösningar till frigolit-lådan. Vi följer också upp hur det går inför spårbarhetssystemets lansering vid årsskiftet. Nu närmar sig julen och det börjar bli dags att förbereda julmaten. Julen är den högtid då vi i Sverige äter mest sill. Då passar det bra med lite goda recept på julsillar. Tony Carlsson, auktionförättare på Göteborgs Fiskauktion, är kock i grunden och bjuder på årets smaker. Vad sägs om Sill noisette, med smak av brynt smör eller Äppel-Päppel-Pepparrotssill, en av smakpanelens favoriter.  Detta och mycket mer hittar du i detta numret. Givetvis är du varmt välkommen att dela den vidare. Vill du ha en tryckt kopia i din hand är du välkommen att kontakta Sjömatsfrämjandet.

Svensk Fisknäring nr 5 2018. Tema: Trålning

Svensk Fisknäring nr 4 2018. Tema: Spårbarhet

Svensk Fisknäring nr 3 2018. Tema: Valår

 Svensk Fisknäring nr 2 2018. Tema: Vattenbruk

Svensk Fisknäring nr 1 2018. Tema

Svensk Fisknäring nr 3 2017.  Tema: Sill

Svensk Fisknäring nr 2 2017 Tema: Skaldjur

Svensk Fisknäring nr 1 2017 Tema: Hållbar produktion