Hos oss är alla välkomna. Vi tar emot skolklasser, organisationer, föreningar och företag. Vill du boka in ett studiebesök tar du kontakt med oss så hjälper vi dig.

Skolklasser

Skolklasser från årskurs 1 till och med gymnasiet är välkomna att besöka oss kostnadsfritt.

Upplägget ser ut på följande sätt:

7.00 – 8.00 Guidad tur inne på auktionen

8.00 – 9.00 Föreläsning om fiskens väg från hav till bord (anpassat efter årskurs)

9.00 – 10.00 Vi förbereder och lagar fisk tillsammans

10.00 – 10.30 Vi äter vår fisk och tittar på lite film.

Säg gärna till om ni håller på med något speciellt tema som havet, hållbarhet, fisk som livsmedel, Göteborgs historia eller något annat spännande. Så kan vi anpassa innehållet åt er.

Nytt för hösten 2021

Studiebesök med tema: Blått, smart & hållbart

Under hösten kommer vi kunna erbjuda klasser i årskurs 4 till 6 ett studiebesök med inriktning mot hur vi gör smarta, blå val och om hållbar fisk och fiske.

Vi startar som vi brukar med ett besök på auktionen. Därefter går vi över till vårt utbildningscenter där vi kommer prata om fiskens väg från hav till bord men där vi går djupare in på fisket som en del av ett levande ekosystem. Vi kommer att prata om människans påverkan på havet, om ekosystemtjänster, om hållbar fisk och miljömärkningar men också om nyttan av att äta fisk och skaldjur för vår hälsas skull.

Vår tanke är att ni skall få lära er mer om livet under ytan och få en förståelse för hur fisket fungerar. Vi kommer också tillsammans att laga och provsmaka ett par olika rätter på sill – havets silver.

Vi hoppas att ni sedan skall fortsätta att undersöka och utforska området på egen hand och lära er mer om havet, fisket och varför det är viktigt att äta fisk.

Studiebesöket är kopplat till läroplanen för åk 4-6 i biologi och hem- och konsumentkunskap och går att boka under september och oktober månad.

Restaurangskolor

För restaurangskolor erbjuder vi följande upplägg

Alternativ 1 – Guidad tur inne på auktionen, fika och föreläsning – ”Bli en fena på fisk”. Detta passar bäst för årskurs 1 – 2.

Alternativ 2 – Guidad tur inne på auktionen, kaffe/te och föreläsning – ”Fiskhamnen”, besök hos grossist. Detta passar bäst för årskurs 2 – 3.

Dessa besök är kostnadsfria för gymnasiet.

Tillval – ostron & äppelbubbel Pris: 45 kr/person ex. moms.

Universitet och högskolor

För utbildningar inom universitet och högskola som berör ämnen som kostvetenskap, hem- och konsumentkunskap samt miljöekonomi och liknande tar vi emot kostnadsfria studiebesök med föreläsning enligt önskemål. Kontakta oss för mer information.

Vuxenutbildningar

Ni som önskar besöka oss med era vuxenutbildningar är varmt välkomna. Vi tar ut en avgift om 2800 kr ex. moms för detta.

Företag och organisationer

  • Guidad tur + kaffe/te och kortare presentation av fiskhamnen och dess aktörer 1,5 h. 85 kr/person. Minst 20 personer.
  • Guidad tur + kaffe/te och smörgås/bulle samt en presentation av fiskhamnen och dess aktörer. 260 kr/person. Minst 15 personer.
  • Guidad tur + kaffe/te + räkmacka samt en presentation av fiskhamnen och dess aktörer. 2,5 h. 320 kr/person. Minst 15 personer.
  • Guidad tur + Maritim frukostbuffé + föreläsning 3 h. Kontakta oss för mer information.

Allmänheten

Öppna guidade turer 85 kr/person ett par gånger per halvår. För tider se vårt kalendarium eller kontakta